Testimonis de “El preu de ser mare”: Carla, 23 anys, donant

La reproducció assistida en general i la que fa servir òvuls de donants en particular té moltes facetes i no es pot ni s’ha de resumir de manera simple. El preu de ser mare, la investigació de la Júlia Bacardit està documentant casos de tota mena, recollint testimonis i experiències molt diferents. Anirem publicant els extractes d’alguns testimonis per il·lustrar la complexitat moral, econòmica i legal de la qüestió. Hem de tenir en compte, també, que la situació a Espanya no és com la d’altres països; per exemple, a Alemanya, Noruega y Suïssa la donació està prohibida pel risc d’explotació del cos de la dona; a Itàlia i a França no és permès donar cap quantitat de diners a les donants, més enllà de la cobertura de despeses que puguin acreditar. Altres països, com el Regne Unit, Holanda, Bèlgica o Nova Zelanda, no permeten que la donació sigui anònima i els nascuts d’òvuls de donants tenen dret, arribada la majoria d’edat i si ho volen, a conèixer el seu origen biològic. A Espanya no hi ha cap d’aquestes restriccions.

Avui coneixerem el cas de…

Carla, 23 anys, donant

La Carla és empordanesa i ha donat òvuls tres vegades.

Tinc 23 anys. Soc esteticista; amb la crisi de la pandèmica de COVID he perdut la feina. He donat tres vegades, que en teoria és el màxim de vegades que es pot fer. La primera va ser el 2017. Després vaig estar un any sense fer-ho i les altres dues vegades van ser amb sis mesos de diferència. La primera vegada que vaig donar treballava d’esteticista, la segona vegada treballava en un Burger King i la tercera en una àrea de descans d’una autopista. Ho vaig fer per ajudar. Penso que si jo ho necessités m’agradaria que algú fes això per mi.

Diuen que ser mare et dona la vida, i si ho desitges i no pots crec que ha de ser molt fotut. Quan fas la donació et donen una targeta escrita per les persones que tenen els teus òvuls; i la veritat és que en llegir aquestes notes t’emociones, perquè t’adones que aquesta ha estat la seva única manera de tenir fills. Sento que he fet un bé per a algú.

Aquest testimoni forma part de El preu de ser mare, llibre fruit de la investigació que Júlia Bacardit està duent a terme sobre la donació d’òvuls i la reproducció assistida. Si vols donar suport a la investigació de la Júlia, participa al nostre Verkami.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s