Testimonis de “El preu de ser mare”: Gema, 28 anys

La reproducció assistida en general i la que fa servir òvuls de donants en particular té moltes facetes i no es pot ni s’ha de resumir de manera simple. El preu de ser mare, la investigació de la Júlia Bacardit està documentant casos de tota mena, recollint testimonis i experiències molt diferents. Anirem publicant els extractes d’alguns testimonis per il·lustrar la complexitat moral, econòmica i legal de la qüestió. Hem de tenir en compte, també, que la situació a Espanya no és com la d’altres països; per exemple, a Alemanya, Noruega y Suïssa la donació està prohibida pel risc d’explotació del cos de la dona; a Itàlia i a França no és permès donar cap quantitat de diners a les donants, més enllà de la cobertura de despeses que puguin acreditar. Altres països, com el Regne Unit, Holanda, Bèlgica o Nova Zelanda, no permeten que la donació sigui anònima i els nascuts d’òvuls de donants tenen dret, arribada la majoria d’edat i si ho volen, a conèixer el seu origen biològic. A Espanya no hi ha cap d’aquestes restriccions.

Avui coneixerem el cas de…

Gema, 28 anys, donant

La Gema va ser donant d’òvuls als dinou anys i avui, als 28, és mare d’una criatura de pocs mesos.

Vaig donar als dinous anys. Abans havia intentat donar sang amb la meva cosina, i la primera vegada que vaig donar sang em vaig marejar i vaig passar-ho malament uns quants dies. Tot i així jo volia ajudar els altres […]. No m’importa que se sàpiga que soc donant. Algunes faccions i característiques que la criatura nascuda dels meus òvuls deu tenir són meves; però, si aquest nadó no l’he criat jo, no és el meu fill. Si no hagués pogut ser mare potser m’hauria quedat amb les ganes de ser-ho. Aquesta qüestió és una mica més íntima, però crec que si el teu cos no està preparat per reproduir-te potser no hauries de tenir fills. Les persones que recorren a la reproducció assistida tenen diners; jo també ho vaig fer una mica pels diners.

Aquest testimoni forma part de El preu de ser mare, llibre fruit de la investigació que Júlia Bacardit està duent a terme sobre la donació d’òvuls i la reproducció assistida. Si vols donar suport a la investigació de la Júlia, participa al nostre Verkami.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s